Ceremonies & Retreats voor Vrouwen

“ Jij gaat met vrouwen werken” zei een helder voelende vriend van mijn zus een aantal jaren geleden. Ik snapte niet waar hij het over had, ik werkte met kinderen en zou dat mijn hele leven blijven doen..

Komen we bij het volgende hoofdstuk. Vrouwencirkels! Yes ik organiseer ze! Met een dikke lach en vervulling kan ik zeggen, wat is het mooi werk. Een weg die mij volledig in verbinding heeft gezet doordat ik besef en ervaar dat ik het niet meer alleen hoef te doen.

Samen met Kirsten Stockbauer faciliteer ik op verschillende locaties vrouwen en meidencirkels. Een magische combinatie van 2 vrouwen te noemen die met liefde hetzelfde doen (embodiment werk) en hetzelfde willen (genietend door het leven).


Wij hebben de gruwelijk fijne overtuiging, vanuit onze ervaring die ons door het leven heen heeft gedanst, dat verbinden, open delen en het leven samen aan de lijve(n) ervaren, een vervullende weg is naar zelfheling en heling voor het collectief.

We zijn begonnen met een Chakra reis en we organiseerden afgelopen jaar Chakra avonden waarin we rondom het chakra de energie openden en er op uit kwamen wat nodig was op dit gebied. We hebben prachtige ervaring opgedaan en de verbinding in de vrouwengroepen sterk gevoeld.

Nu worden deze avonden dagretreats omdat wij zoveel willen delen en doen.. Dat past niet in een paar uur en bij de intentie hoe we de avondcirkels willen vormgeven.

De avonden en retreats zullen er als volgt uit gaan zien:

VOLLE MAAN CEREMONIES

Op de dagen dat het volle Maan is, dat betekent dus op wisselende dagen, komen we samen in de fijne studio met buitenplek in Horst. We laten de avonden ontstaan in wat er wil in de stand van de Maan en daar zullen we mee zijn. Er is ruimte voor meditatie, klanken, sharings, lichaamswerk, de verbinding met de natuurlijke elementen, de stilte en integratie.

We dragen onszelf en mede daardoor elkaar zonder dat we iets voor een ander op hoeven te lossen. De parel zit in het moeiteloos zijn waardoor processen hun doorgang krijgen en de energie van de Volle Maan met de energie die we neerzetten in het veld verder het werk zal doen.

De avonden worden verzorgd met thee en lekkers, een afgestemd altaar en waar het wil liggen er inspiratie kaarten.

De volgende kalender wordt toegepast:

Za 28 okt, ma 27 nov, woe 27 dec van 1930u – 2200u. Bijdrage 22,-

CHAKRA RETREAT DAGEN

Op deze maandelijkse zaterdagen gaan we rondom een centraal gesteld Chakra dit gebied, de energie en de kwaliteiten er van verkennen en integreren we wat ons toekomt dmv lichaamswerk en creatieve expressie. We zetten afgestemd yoga, meditatie, dans, stemexpressie en creatieve expressie in om in en uit ons lijf te komen en te verbinden met de diepere en lichte lagen in onszelf en elkaar.


Art: Olaf Hajek

De kalender is als volgt: za 14 okt, za 14 nov en za 9 dec van 10.00u – 1700 incl. lunch. Bijdrage volgt na het verder uit schrijven van ons program.

AGUA DE FLORIDA & DESPACHO CEREMONIES

In de Lente en Zomer faciliteren we Agua de Florida Ceremonies.

Met het Agua de Florida ritueel wijden we je in in de geboorte van een fles nieuw leven en met het Despacho ritueel eer je de Aarde vanuit dankbaarheid met intenties.

Ceremonieel Agua de Florida ritueel

In deze ceremonie kom je met vrouwen in ceremonie samen en word je ingewijd in het maken van een persoonlijke Agua de Florida, stap voor stap volgens een origineel en uniek inheems recept en opbouw zoals de vrouwen dat doen in Peru. Je kunt na deze inwijding het ritueel weer doorgeven aan volgende vrouwen.

Agua de Florida is een helend bloemen – en kruiden water (op basis v alcohol) en wordt voornamelijk gebruikt bij Inca-sjamanistische rituelen en is bekend van de Q’eros en de FourWinds Society.

Het is een afgestemd medicijn op basis van bloemen en kruiden en helpt bij het kanaliseren van emoties, schoonmaken van energie, maar ook bij het laten doorstromen van energie dat vastzit in het lichaam.

Het wordt gebruikt om eigen ruimtes, altaars of middelen mee te reinigen en te beschermen. Uitermate geschikt als je met anderen en in groepen werkt. En.. er kan ook heerlijk mee gebaad worden.

Agua de Florida wordt volgens traditionele Peruaanse wijze door vrouwen gemaakt en het ritueel van het maken wordt al generaties lang doorgegeven van vrouw tot vrouw. Het is uitermate geschikt voor de Munay-Ki en de Nusta Karpay en andere healings en inwijdingsrituelen.

De fles (op basis van alcohol) zal gevuld worden met lokale en inheemse kruiden, seizoensbloemen, vers of gedroogd fruit, bijzondere toevoegingen zoals edelstenen, talismannen en druppels van de originele Agua de Florida van de hoedsters van de ceremonie waar alle informatie, energie en liefde van voorgaande vrouwen in opgeslagen zit.

Gedurende de ceremonie eren we het water, alle vrouwen die ons voor zijn gegaan in dit proces, Moeder Aarde en zingen en dansen voor de planten en de laatste zomer bloemen en kruiden. De fles wordt eveneens gevuld met intenties, persoonlijke energie en de energie van het veld.

We eren ook onszelf, onze voorouderlijke lijn van vrouwelijke energie en eren de kracht van deze vrouwelijke energie die we meedragen in ons hart en onze baarmoeders.

Jacqueline heeft de inwijding ontvangen van Deva Yama en werkt al n aantal jaren zelf met dit originele recept. Kirsten is ingewijd door Jacqueline en samen begeleiden ze dit ritueel in verbinding met het lichaam en de pracht van Moeder Aarde.

Volgende datum: Zondag 17 September van 10.00u – 17.00u bij Semper Vita in Horst. Bijdrage incl. Lunch 125,-

Event op fb: https://fb.me/e/1prEzB2Bg

Despacho ceremonie

In de Winter faciliteren we Despacho ceremonies.

In een veld met krachtige energie creëren we met met bladeren, kruiden, zaden en snoep een veld waarin we expressief uiting geven aan waar we dankbaar voor zijn, wat losgelaten mag worden en wat er naar Nieuw levend in ons wil groeien. Na de ceremonie geef je het in verbinding met een element naar keuze (via het water, in het vuur, in een boom of in de aarde gegraven) terug aan de Aarde.

Bijzonder mooi om dit ritueel met vrouwen te delen in de Winter en zo een veld te slaan van licht en liefde dwars door het donker heen.

Datum volgt.