Kinderyoga

Kinderyoga bij Maanhuis E11F is super speels en fun! Het uur op en naast de mat geeft kinderen de mogelijkheid om via creatieve bewegingsverhalen te ontdekken, hoe ze gezond en soepel in beweging kunnen blijven en te ervaren waar hun fysieke, mentale en spirituele kracht ligt.

Het bijzondere aan kinderyoga is dat kinderen niet alleen maar rustige oefeningen doen, maar juist op een speelse en dynamische manier contact maken met de ademhaling en hun lichamelijke, mentale – en verbeeldingskracht . Samen in de groep bewegen, delen en ontspannen zorgt tevens voor zelfvertrouwen en algeheel gevoel van welbevinden.

Behoeftes van kinderen en ouders

Kinderen willen van nature bewegen en de wereld ontdekken. Kinderen weten heel goed wat ze doen en waar ze heen willen en staan van nature al in contact met hun autonome kracht. Ze zijn super goed in staat zichzelf lichamelijk en geestelijk technieken aan te leren die helpen om zichzelf in het moment te herstellen als dit nodig is. Toch houden kinderen ongewild ook spanning vast of passen zich aan, omwille van hun omgeving. Dat is heel loyaal, maar kan ze ook belemmeren in hun eigen ontwikkeling.

Ik leer steeds meer ouders kennen die zoeken naar hulpmiddelen/ manieren in de vorm van yoga/mindfulness, waarbij hun kinderen vroegtijdig ondersteuning kunnen ervaren met name in het zichzelf mogen blijven en de rust hervinden. Ook leer ik ouders kennen die de bewegingsdrang en het algehele ontwikkelingsspectrum van hun kind de ruimte willen geven. We weten allemaal, een kind heeft de volledige ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen.

Lichaamstaal & lichaamsbewustzijn

Ieder lijf is bijzonder en vertelt je heel duidelijk wat ze nodig heeft. In de beschrijving over wat yoga is naar kinderen toe vergelijk ik het met lezen en schrijven.

Net als dat je de tijd neemt om letters/cijfers te lezen en schrijven op papier, is het even zo belangrijk om aandachtig je lijf te lezen. Hoe meer je let op de bewegingen van je lijf en ook weet welke bewegingen je in het moment beter wel of niet kunt maken, hoe beter je ermee leert schrijven. Op deze manier ontstaat er een eigen handleiding of boek van je lijf, die je steeds weer opnieuw kunt teruglezen en kunt gebruiken.

Zo weet je bijvoorbeeld precies wanneer je even die adempauze nodig heb, of even heel hard moet stampen en kun je weer tevreden verder gaan met wat je moet doen of waar je zin in hebt. Dát lucht op! Ook word je super sterk en soepel van yoga en krijg je energie (stroming), waardoor je lang en gezond kunt leven.

Onderzoek naar effecten van yoga voor kinderen

Over de hele wereld zijn er steeds meer kinderen die van jongs af aan al opgroeien met yoga oefeningen. Uit vele onderzoeken is gebleken dat kinderen meer rust, ruimte en focus ervaren, wanneer kinderen van jongs af aan specifiek leren bewegen met hun lijf om energie vrij te zetten en de ademhaling gezond te leren beheersen.

Uniek aanbod kinderyoga in Blerick

Maanhuis E11F in Blerick biedt yogalessen voor kinderen waar o.a. bovengenoemde aspecten op een speelse manier aan bod komen.

De lessen/workshops worden aangeboden in dynamische yoga avonturen en deze sluiten aan bij de belevingswereld van ieder kind. De avonturen dragen een uniek jasje door de ruimte voor muziekbeleving, dans en creatieve expressie. Dit stimuleert het creatief denken wat belangrijk is in het bedenken van oplossingen en het creëren van geluk.

Er wordt gewerkt en gespeeld met natuurlijke materialen die energetisch ondersteunen zoals edelstenen, andere materialen uit de natuur en natuurlijke muziekinstrumenten zoals muziekorgels, heldere bellen en klankschalen.

Inhoud kinderyogales bij Maanhuis E11F

De lessen en avonturen zijn iedere keer anders, maar bestaan uit vaste onderdelen zoals:

  • Gronding en afstemming
  • warming up
  • ademspel
  • yogahoudingen
  • samenspel/duo yoga
  • mindfulness
  • kindermassages
  • ontspanningsverhalen
  • klankbelevingen

En wat we ook precies doen, voor kids is yoga ten alle tijden fun, daar draait het om.

Proefles kinderyoga Blerick

Resoneert dit bij jou als ouder? Neem dan eens contact op voor meer info of een proefles.

“Reach as high as you can, then reach a little higher. There you will find magic and possibiliy. And maybe even cookies”

Marc Johns