Creatieve embodiment sessies (1 op 1)

Ben je op zoek naar antwoorden op vragen die je hebt over jezelf en kun je er met je hoofd niet meer bij? Dan zit het geluk ook voor jou ergens anders in ..

Zegt embodiment je iets? Een woord met een geboortegolf in deze tijd. Het heeft mij in de jaren dat ik mezelf kwijt was en niet meer zag enorm geholpen. Ik ben weer terug geland in mijn lijf en daarmee op de Aarde, merendeels in het nu.

PERSOONLIJKE ERVARING MET EMBODIMENT

De laatste jaren heb ik verschillende vormen en methodes mogen ontdekken die mij hebben geholpen de antwoorden en het geluk weer in mijzelf terug te vinden. Dr. Joe Dispenza legt het in zijn boek Becoming Super Natural heel mooi uit:

“ De energie van de meeste mensen zit in het lichaam opgeslagen, omdat ze hun lichaam zo hebben geconditioneerd dat dit hun brein is geworden, door jarenlang op dezelfde manier te denken, handelen en voelen. Het is in dit proces, dat samenhangt met leven in de overlevingsmodus, waardoor het grootste deel van de creatieve energie in het lichaam vast blijft zitten. Daarom is het belangrijk dat we leren hoe er die energie uit het lichaam kunnen trekken en weer afgeven aan het brein, waar zij dan weer beschikbaar is voor een hoger doel dan alleen overleving. “

Keer op keer ervaar ik met belichaming hoe het is om via mijn lijf de beweging naar binnen en buiten te maken, ernaar te luisteren en er met mijn hersenen, die zo graag willen meedoen, mee samen te werken.
Terug naar het lijf, terug naar de oorsprong van het gevoel, naar de aarde, de sensaties, de impulsen, de ritmes, de cycli, de klanken, de geuren, de vormen. Durven te voelen waar het schuurt en stroomt. En daar expressie aan geven. Met welk middel dan ook, als het maar in (een) beweging is. Denk maar aan het rimpel effect.

“ Doet het pijn? Je eerstvolgende beweging is het begin van je transformatie” hoor ik mijn space holder nog zeggen .. en ik sprong mijn eigen visueuze cirkel uit en de cirkel van mensen voor me in. Wat door beweging in beweging wordt gezet met daarbij de juiste begeleiding, is van onschatbare waarde.


WAT ZIJN CREATIEVE EMBODIMENT SESSIES PRECIES?

Bij Creatieve Embodiment Sessies boek je momenten van anderhalf uur waarin je vanuit een klein of groot verlangen via lichaamswerk en zelfexpressie met jezelf in verbinding gaat. Er wordt vrije expressie ingezet zoals bv dans, elementen van yoga en meditatie en creatieve expressie, zoals kleien (meditatief boetseren), schilderen of tekenen om je terug in je lijf te brengen, met aandacht te zijn, expressie aan te geven en vanuit die plek ruimte te maken. En wat ruimte doet is voor ieder verschillend maar veelal een verademing .

Het zijn sessies waarbij je op verschillende manieren (voorkeur geef je zelf aan) kunt doorvoelen wat er in je leeft en daar geef je expressie aan. Op jouw manier. Of het nu mooi is of niet. Het is van jou. Het zijn momenten waarbij je de eenvoud en tegelijkertijd de diepte van je eigen zijn zult ervaren. Met dus alles wat je daarin tegen komt.

Zonder iets te forceren of te willen ervaar je door middel van het materiaal en de beweging wat er gebeurt in jou en daar blijf je met aandacht bij.

In deze dynamische reizen, wat ze zijn, ontmoet je op een ontspannen en verdiepende wijze delen van jezelf die om aandacht vragen en je weer op weg helpen in de nieuwe ruimte die ontstaat en wat je daar in of met jezelf wil aanspreken.

Lichaamswerk in combinatie met vrije en creatieve expressie werkt krachtig door, doordat er iets doorvoeld kan worden en je kunt gelijk in beeld zien wat er in beweging is gezet. Als een spiegel. De herkenning of juist een nieuwe ontdekking zet altijd weer iets nieuws in beweging. Wanneer iets volledig gevoeld en gezien is, ontstaat er ruimte. En in die ruimte ontstaat er weer vruchtbare grond om verder te groeien in je eigen authenticiteit. Meditatie is hierbij een belangrijk middel.

In de sessie krijg je volledig de ruimte om je gevoel en impulsen te volgen, zonder dat je altijd begrijpt wat je doet. Het mooie daarvan is, is dat je je loskoppelt van je hoofd en je de wijsheid van je lijf gaat volgen. Wanneer je volledig in contact met je lijf staat met diens natuurlijke impulsen, kun je jezelf ook reguleren en geven waar je geest om vraagt. De oplossing en daarmee het (ge)wilde geluk zit namelijk altijd in jezelf.

HOE GA JE BIJ MIJ OP REIS ? 🚶🏽‍♀️

Tijdens creative embodiment sessies wordt rekening gehouden met álle delen in het geheel, zowel fysiek/ energetisch, mentaal/intelligent, emotioneel en spiritueel. Vaak zijn er 1 of 2 gebieden die het meest om aandacht vragen. Die worden (van)zelf gekozen en vanuit daar gaan we aan de slag.

Het kan een eenmalige sessie zijn of een langere reis. Vanuit de afstemming op het hart en het lijf, verbonden met een specifiek verlangen en je voorkeur van lichaamswerk en expressieve middelen gaan we op pad. Soms wordt een verlangen pas duidelijk nadat we een tijdje op reis zijn gegaan. Er wordt niet altijd gepraat, als wel bewogen en gecreëerd. Na de reis is er ruimte voor integratie met meditatie en om eventueel je creatieproces te delen. Er ontstaan vaak al inzichten en aanknopingspunten voor een vervolg, thuis of in een volgende sessie.

Door met bepaalde technieken te werken en te bewegen, een bepaalde meditatie in te zetten of een omgeving op te zoeken waarmee je resoneert (in de natuur) wordt er iets in beweging gezet, waarin ruimte ontstaat om iets versterken of juist los te laten. Zo wordt op een natuurlijke manier, met natuurlijke spiegels die worden voorgehouden, bewogen naar een volgende stap. Dat kan dus ook een stap terug zijn.

DE TOOLS 🗝 (voorkeur naar keuze)

 • Meditatief boetseren tekenen, schilderen (voorkeur naar keuze)
 • Meditatie /visualisatie/ adem
 • Yoga
 • Dansexpressie
 • Wandelingen/sessies in de natuur
 • Nine star Ki astrologie berekening, inzicht in je elementen
 • Edelstenen, rune tekens, dierspirits/totemdieren
 • Essentiële oliën

De basis van iedere sessie wordt ondersteund door het Medicijnwiel. Een cirkel van kennis die het geheel vh leven omvat en tegelijkertijd als spiritueel kompas dient waar altijd op wordt afgestemd vooraf. Het medicijnwiel bestaat uit een kruis in verbinding met alle windrichtingen samen met de Zon, de Maan, de Aarde, de bijbehorende elementen, dierspirits en de daarmee samenvallende kwaliteiten die ook weer in jezelf te vinden zijn. Hier stem ik van te voren altijd op af.

HET PAD VAN GELUK 🍀

 • Telefonisch kennismaking: we gaan in gesprek en er wordt duidelijk waar jij gelukkig van wordt en begeleiding in wil ontvangen
 • Persoonlijke Kennismaking : vanuit de telefonische kennismaking onderzoeken we in een eerste persoonlijke ontmoeting de vraag en het verlangen. Ook zal geboorte berekening a.d.h.v. de Nine Star Ki gedeeld worden, dit geeft inzicht in de onderliggende emoties en verhoudingen ook met de omgeving. Wanneer de klik er is met mij en de werkwijze, dan gaan we beginnen.
 • Verkenningsfase: binnen meestal een of twee sessies verkennen we het verlangen/ de hulpvraag verser. De beweging en creaties zetten iets in gang en bevestigen wel of niet het eerst aangegeven verlangen. Geregeld komen we op iets uit, wat er onder ligt.
 • Verdiepingsfase: binnen een aantal sessies, afhankelijk vd persoon, de wens en het proces, gaan we dieper in op de innerlijke beleving vanuit dit verlangen. Ook in de hobbels krijgen we inzicht en ook hierin wordt beeldend lichaamswerk ingezet. Deze fase vraagt wat meer toewijding en overgave in het proces.
 • Voltooi fase: We ronden binnen een of twee sessies af en kijken hierbij terug naar de afgelegde route/reis. We bekijken de tal van schatten en handvaten uit de reis met ook hierin een laatste creatieve verwerking.
 • LET OP: Ben je op zoek naar trauma release begeleiding? Er komt veel in het lichaam vrij en trauma’s dragen we altijd mee. Mijn programma, kennis en begeleiding brengen veel in beweging en bieden een basis voor algeheel welbevinden en werken, door de veiligheid die geboden wordt ondersteunend bij trauma, maar ik behandel daarin niet. Voor algehele holistische behandeltrajecten specifiek op trauma gericht breng ik je graag in contact met de juiste mensen.

Het Pad is een richtingaanwijzer, de afstemming in dit Pad kan per persoon verschillen. Soms werkt één keer al voldoende door, de andere keer zijn het meerdere sessies.

WELKE ROL HEB IK?

“ Ik zie mezelf als space holder en begeleider die een veld open zet, mensen afgestemd en met bijzonder lichtgevoeligheid bij staat en dat weerspiegelt daar waar iemand naar op zoek is en zelf kan vinden.”

Bij Over mij vind je meer over de ervaringen, trainingen en opleidingen die ik heb gedaan om tot dit aanbod te komen.

Expressie sessies voor groepen

Er zijn ook Creative Embodiment sessies voor groepen te boeken. Dat zijn dynamische afgestemde workshops gericht op thema’s naar keuze waarin je middels lichaamsgericht werk in combinatie met creatieve expressie de verbinding met je zelf in de groep aan gaat.

DE SCHATTEN 🎁

Kijk voor de schatten van de kunstzinnige reizen eens bij recensies

Voel je de behoefte voor een telefonisch consult of wil je meer info? Neem vrijblijvend eens Contact met mij op. Kijk voor tarieven op Lestijden, Tarieven & Agenda.

“The most creative act you will ever undertake is the act of creating yourself.”

Deepak Chopra.