Handcraft & Mesa journeys爪乇ᗪ丨匚丨フ几乃ㄩ丨ᗪ乇ㄥ丂

Medicijnbuidels, ook wel Mesa’s genoemd zijn kleine bundels van stof of mapjes van leer met totems zoals Krachtdieren en andere Bondgenoten uit de natuur die de persoonlijke kracht van de ontvanger versterken.

Denk bij de inhoud aan (edel) stenen, huid/vacht/haren/ ve krachtdier, veren, kruiden, gedroogde bloemen, insecten, zaadlijsten, botjes, tabak, (heilig) hout, schelpen enz. Ook werk ik met symbolen zoals Keltische runes die de persoonlijke kracht tot uiting brengen en versterken. Als ook de elementen verhouding verbonden met de geboortedatum.

Er bestaan in de Traditie van de Stammen verschillende soorten bundels en ik maak bundels voor Persoonlijke Kracht op aanvraag.

Een persoonlijke Mesa is een verlengstuk van het hart, ook wel the burning heart of fire genoemd. Het verhaal gaat dat er origineel een kooltje in gaat die de harten van mensen weer laten branden.

De Mesa biedt bescherming, heelt en deelt kracht wanneer er wezenlijk contact mee wordt gemaakt. Het wordt mee genomen in een stuk stof of gedragen met een buideltje op het hart. Ik maak ook grotere Mesa’s die op een andere manier kunnen worden gedragen of ergens in huis een plek krijgt.

Bij een persoonlijk afgestemde Mesa vindt er een afstemming plaats rondom het medicijnwiel. Het medicijnwiel is een “fysieke uitbeelding” van spirituele energie.. Het is een spiritueel kompas en tegelijkertijd de uitbeelding van het interne dialoog van degene die zijn zoektocht doet. Vergelijk het met een cirkelvormige plas water waarin we onszelf gereflecteerd zien. Een spiegel van alle aspecten van het menselijk zijn.


In de meest oorspronkelijke vorm is het medicijnwiel een cirkel met daarin een kruis, ook wel het Keltische kruis genoemd. De punten van het kruis zijn de toegangs-poorten tot de paden die naar het centrum leiden, dat het punt is van volledig evenwicht en volledige heelheid.

Ieder pad is weer verbonden met een windrichting, een element, een seizoen en een krachtdier welke ons iets vertellen over waar we staan en ons tevens ondersteunen in waar we naar toe bewegen. Iedere windrichting wordt aaneengeschakeld met de 12 Zonnetekens ofwel de Sterrenbeelden in verbinding met onze geboortedag. Daar ligt veel informatie over de hiermee verbonden totemdier, totemplant en de invloed van de stand van de Maan op dat moment.

Wanneer een Mesa wordt aanvraagd, dan wordt de aanvrager meegenomen rondom het Medicijnwiel. Vanuit die kennis en kwaliteiten start de reis van de Mesa.


We starten met een kennismaking/oriëntatie met de kwaliteiten van het Zuiden (groei, vertrouwen, liefde) verbonden met de Prairiewolf en het lijf. Dat doen we met een Medicijnwandeling of Medicijndans (voorkeur naar keuze) waarin we het verlangen van Persoonlijke Kracht gaan verkennen in verbinding met de natuur en het lichaam. Zo zul je ervaren dat je vraag vanuit een diepere laag wordt gesteld en ben je gelijk al een zichtbare schakel in verbinding met je Mesa.


In de verdieping verbonden met de kwaliteiten van het Westen (ervaring, introspectie en kracht) in verbinding met de Beer en emoties, geeft de aanvrager zich aan het proces over en de Mesa wordt door mij op afstand gemaakt met al wat zich heeft laten zien en zich in verbinding met de aanvrager verder nog aandient. 


In verbinding met de kwaliteiten van het Noorden (zuiverheid, reiniging en wijsheid) de Witte Buffalo en wijsheid, vindt de persoonlijke overdracht plaats. De aanvrager krijgt zijn of haar Mesa in handen en de overdracht vindt op een afgesproken locatie plaats met een stukje Storytelling en weerspiegeling waar jij en jouw Persoonlijke Kracht een plekje krijgt.

Wanneer een verdieping of grote verandering in het persoonlijk proces plaats vindt na de ontvangst van de Mesa en een verandering van inhoud of veren nodig is dan kan er een derde ontmoeting plaatsvinden in verbinding met de kwaliteiten van het Oosten (helderheid, inzicht en inspiratie), Adelaar en Spirit. De Mesa krijgt als het ware een upgrade en er wordt een Gouden Poort geopend met ruimte voor nieuwe inzichten in het persoonlijk proces vd aanvrager. 

Deze reis geldt niet voor een olie Mesa. Deze kan binnen een maand per post aangeleverd worden zonder persoonlijke ontmoeting. 

Mogelijkheden om uit te kiezen:

  1. Een afgestemde Mesa, handpalm formaat. Afstemming rondom het medicijnwiel. Het proces duurt z’n tijd.


2. Een grote Mesa, (hele) handformaat. Afstemming rondom het medicijnwiel. Het proces duurt z’n tijd.

3. Olie Mesa. Een passend formaat voor een afgestemd olie roll on (5 of 10 ml) en een afstemming met veren. Deze Mesa’s zijn binnen een maand klaar (mits de wachtlijst het toe laat). 


Prijzen op aanvraag via Contact

Volg mij ook op insta of fb voor de actuele creaties en workshops!