Medicijnbuidels en meer van leer爪乇ᗪ丨匚丨フ几乃ㄩ丨ᗪ乇ㄥ丂

Al een behoorlijke tijd houd ik me bezig met en creëer ik medicijnbuidels. Het materiaal heb ik in handen gekregen van een bijzondere vrouw die ook veel sjamanistisch werk deed en het is me gegeven dit medicijn te delen met anderen.

Medicijnbuidels, ook wel Mesa’s genoemd zijn kleine tasjes/bundels met totems v Krachtdieren en andere Bondgenoten uit de natuur, zoals (edel) stenen, huid/vacht/haren/ ve dier, veren, kruiden, gedroogde bloemen, zaadlijsten, stukjes stof, bot, tabak, (heilig) hout, schelpen. Ook worden symbolen en bepaalde kleuren gebruikt om de kracht te versterken.

Er bestaan in de Traditie van de Stammen verschillende soorten bundels zoals bundels voor Persoonlijke Kracht, Bevallingsbundels, Droombundels en Visoenbundels.

Vaak werden de bundels door Medicijnmannen – en vrouwen gemaakt en soms ook door de mensen zelf. Sommige werden doorgegeven voor goed gebruik, heling en bescherming.

Een persoonlijke Mesa is een verlengstuk van het hart, ook wel the burning heart of fire genoemd . De Mesa zal iemand bescherming geven, helen en kracht delen wanneer er sterk contact mee wordt gemaakt. Men draagt in een versie op het hart of als grote buidel als tas of buikbuidel.

Het proces van een Mesa is een sjamanistische reis, een geduldig proces in fijngevoelige afstemming met de energie van de Bondgenoten voor de ontvanger.

Op aanvraag stem ik een Mesa persoonlijk af. Er wordt gewerkt aan een passend formaat en uiterlijk vd buidel, als ook een afgestemde persoonlijke inhoud. Het proces kan een tijd duren daar de Bondgenoten verbonden met de persoon zich op eigen tijd zullen aandienen..

Ook maak ik vooraf buidels, drumstokken en trommelsteen buideltjes in de energie van iemand, zonder dat ik kan aantonen voor wie. De buidel of stok die jou persoonlijk roept is dan voor jou. De inhoud zal daarna persoonlijk verder worden afgestemd waar gewenst. 

Mogelijkheden om uit te kiezen:

1.Een afgestemde Mesa met een handpalmformaat (een buidel met alles wat toekomt vd dierspirits, plantspirits, edelstenen, stenen, kruiden, geboortedatum analyse en daarmee verdere afstemming op inhoud, draag je op je hart).


2. Oliebuidel: een passend formaat voor een afgestemd olie flesje met ook een afstemming in de selectie veren, een rune teken, eventueel nog kruiden en kleine edelstenen met een flesje van 5 ml of 10 ml. Ik co creëer met iemand anders die fantastische olieblends maakt (ook voor mannen) als ik de oliën niet heb of als zij voelt de roep voelt voor een persoon af te stemmen. Deze buidels zijn redelijk vlot te bestellen.

3. Je hebt ook mini Mesa’s met alleen n trommelsteentje of met n kleine afstemming met meer steentjes, kruiden of wat komt. Kun je ook op je hart dragen als zijnde kettinkje. 

4. Een hele grote Mesa, handformaat, draag je als tasje of heupbuidel en wordt afgestemd zoals bij 1.  


1 en 4 kosten wat meer tijd, 2 en 3 zijn wat sneller klaar. Je kunt bij deze volledig afgestemde buidels er ook vr kiezen het te laten gebeuren in het proces zonder dat je v te voren een formaat kiest vanuit een vertrouwen op t proces en wat nodig is. 

Prijzen op aanvraag via Contact

Volg mij ook op insta of fb voor de actuele creaties en workshops!

Ook maak ik Agua di Florida/ helend bloemenwater met verse bloemen en kruiden afgestemd op de ontvanger.

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een workshop Agua di Florida (alleen voor vrouwen). Zie ook Cirkels voor vrouwen en meiden

Ceremonieel gaan we aan de slag en bouwen we laagje voor laagje met aandacht het water op met eigen gekozen bloemen en kruiden. De kleine flesjes kunnen meegedragen worden in de medicijnbuidels. Ik geef ook ceremonies met grote flessen.