Medicijnpad


Het Pad van Geluk, een persoonlijke benaming gerelateerd aan het Medicijnpad, is een pad dat (mij) inspireert dieper verbinding te maken met de natuur en de basisprincipes uit het leersysteem van de Indiaanse Tradities. Jamie Sams legt dat als volgt uit:

“ De Indiaanse manier van leven met haar tradities en lessen kan een verandering in het bewustzijn teweegbrengen die nieuwe deuren van expressie en expansie opent. Het Heilige Pad begrijpen helpt bij het openstellen voor deze cultuur en de schoonheid van de gemeenschappelijke paden te delen. De basisprincipes kunnen we gebruiken om in de wildernis van onze plek op Moeder Aarde ieders verbondenheid met haar te herstellen ” 

De basisprincipes in verbinding met de oude inzichten van de Indiaanse Systemen en Wetten met name het Medicijnwiel, de Medicijnwandeling en de Medicijnbuidel/ Mesa krijgen in mijn leven, als ook in het aanbod voor anderen, zichtbaar vorm. Kijk voor meer info hierover bij Medicijnwandeling en Handcraft & Mesa journeys.

“Tussen de voorouderlijke stemmen van de wind en de diepe hartslag van de aarde, vervagen visioenen van naties als schaduwen in de schemering. In het hart van het universum, waar elke ziel met de ander verweven is, klinkt een krachtig en oud lied: een droom van vrede die elk wezen omhult. ”

Valerio Barsacchi