Meidencirkels; Maantijd voor jonge meiden

Maantijd bij Maanhuis E11F, speciaal voor jonge meiden tussen 14-17 jaar zijn avonden waarbij jonge meiden bij elkaar komen en betekenisvolle avonden samen delen rondom topics die ze aanspreken of meer over willen weten.

Het zijn avonden om met elkaar te delen over onderwerpen waar ze het graag over willen hebben, met name ook openheid over de menstruatie, de gehele maan(d) cyclus en de bijbehorende gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Onderwerpen die (lang) niet iedereen gemakkelijk vindt om over te praten door welke reden dan ook. Ook gaan we daadwerkelijk in contact met lijf, met de nadruk op self care en ontspanning.

Wij, Kirsten en Jacqueline zetten deze avonden open en bieden in een veilige setting de ruimte om o.a. hierover in gesprek te gaan en begeleiden de meiden gedurende de avonden met liefde, plezier en een grote pot aandacht.

Er zijn momenten na de sharings waarbij we lichaamswerk doen om de verbinding met het lijf te maken en te geven wat het lijf op dat moment nodig heeft. We zetten afgewisseld en passend bij de avond en thema’s dans in, yoga oefeningen, verbindingsvormen en meditaties. Ook vinden er wellness activiteiten en creatieve sessies plaats. Afhankelijk van het onderwerp of het traject wat we aanbieden.

De yogastudio in Atelier Kans is een rustige sfeervolle setting waar alles aanwezig is om te ontspannen en samen een relaxte betekenisvolle avond te ervaren.

In 2024 start er een 3 maandelijks Kennismakingsprogramma met als thema Godinnen Kracht waarin we 3 keer samen komen met:

  • Een kennismaking met sharings, lichaamswerk & inspiratie kaarten
  • een ontspannen Selfcare/Wellness avond met etherische oliën
  • een avond waarin we een afgestemde Mesa/Maanbuidel gaan maken

Na deze set van 3 hebben de meiden een idee hoe fijn het is om ontspannen samen te zijn en delen wat ze zoal bezig houden, gaan ze naar huis met boordevol inspiratie om te ontspannen, met eigen gemaakte selfcare/wellness producten en een afgestemde maanbuidel met attributen die de Maantijd of hun ontwikkeling ondersteunen.

Het is een aaneensluitende set van 3 cirkels tot het einde van dit jaar. De avonden zijn niet los te boeken ivm doorloop vh thema en opvolging/verdieping vd activiteiten.

Opgave en meer info via Contact