Cirkels voor vrouwen en meiden

ᕼET ᒪEᐯEᑎ Iᔕ EEᑎ ᑕEᖇEᗰOᑎIE

Maanhuis E11F faciliteert cirkels en ceremonies voor meiden en vrouwen, moeders – en dochters. Ter ondersteuning van en het vertrouwen op eigen processen in de ontwikkeling als jong meisje, adolescent en vrouw/moeder.

Ieder mens komt in verschillende fases terecht. De overgang van zo’n fase kan veel met zich meebrengen. Dat kan zijn de fase van meisje naar puber/ jonge vrouw, waarin van alles op lichamelijk maar ook geestelijk gebied verschuift en verandert. Maar ook de fase van iets loslaten (rouw) en ruimte maken voor nieuw is een overgang en een ceremonie waard. Met een aantal vrouwen zeggen wel eens vaker tegen elkaar, het leven zélf is gewoon een grote ceremonie. Met name als je bewust stil staat bij je eigen processen en het de ruimte geeft met al een kleine handeling of ritueel.

Belangrijk bij een begeleide overgang, is dat er bewust bij stilgestaan mag worden, om vervolgens ergens dieper op in te steken. In settings waarin openlijk gedeeld mag worden en jij je als meisje of vrouw veilig en ondersteund voelt door de meiden en vrouwen om je heen. Want groeien en daarmee stoeien hoef je niet alleen te doen. Over topics die daarmee samenvallen hoeft niet over gezwegen te worden, we hoeven ons nergens voor te schamen of schuldig over te voelen. Die overtuiging hebben we lang met ons meegedragen en mag losgelaten worden. Wij zijn hier om elkaar in alles te ondersteunen vanuit een liefdevol hart voor onszelf en daardoor dus ook voor de ander.

Maanhuis E11F faciliteert deze cirkels, ceremonies met overgangsrituelen in Well. Zowel binnen als buiten wordt de plek afgestemd, zodat een ieder zich prettig voelt om deel te nemen.

Voorbeelden van cirkels en ceremonies:

  • Agua di Florida (helend bloemen watermedicijn) maken zowel voor vrouwen als voor moeders en dochters
  • Vrije expressie cirkels d.m.v. beeldend werken, dans & beweging

Een overgangsritueel onderscheid de volgende fases:

  • separatie : je thuisplek verlaten en nieuwe indrukken opdoen in een andere omgeving
  • transmissie : transformatie fase waarin je uitgedaagd wordt dmv gesprekken en creatieve uitdagingen
  • terugkomst : leren en bekrachtigen van jezelf en elkaar

Na een ceremonie of overgangsritueel ga je naar huis en maak je voor je zelf de balans op wat er veranderd is. De meesten ervaren een gevoel van verbinding met name ook naar elkaar. Er is altijd iets wat je meeneemt of juist hebt losgelaten. Precies passend bij wat jij nodig hebt om weer stappen te zetten in de richting die goed voelt voor jou.

“Rites of Passage are about letting you know that life does not stop for anyone at any phase, and that the future is not a fictional place.”

Kijk voor actuele cirkels bij de Lestijden, Tarieven & Agenda.