Yoga op school

Yoga op school kan leerkrachten en kinderen handvaten geven om rust en ontspanning in de klas te ervaren. Rust en aandacht vormen vaak de eerste opgave voor de leerkracht als het gaat om zinvol lesgeven. Alle rust begint eerst bij jezelf. Kinderen voelen feilloos aan, als er bij jou als leerkracht onderhuidse ergernis of druk bestaat en pikken dat op. Ook hebben kinderen beweging nodig, afstemming op het brein én het lijf, het instrument waar je alles mee bestuurt, dus ook het leren. Even zakken, voelen en ademen kan al veel ruimte geven en levert aan de voorkant veel op. Rust en ruimte creëren kan al door de dag te beginnen met een ontspanningsmoment die goed voor jou voelt. En van daaruit bouw je uit.

Zie jij als leerkracht ook het belang van lichaamsbewustzijn en daarmee het belang beweging en ontspanning in het schoolaanbod, of ben je nieuwsgierig wat yoga in jouw klas kan betekenen?

Maanhuis E11f biedt een variërend aanbod, van introducties, tot reeksen en lange trajecten aan op locatie om leerkrachten en kinderen op een ontspannen manier te begeleiden. De lessen en avonturen zijn speels en worden afgestemd op leeftijd, groepsdynamieken en lopende thema’s. Vanuit mijn jarenlange onderwijs ervaring en als yogadocent zie en ervaar ik hoe yoga een waardevolle rol speelt in de tijd dat kinderen en leerkrachten op school zijn. Ook sluit het unieke yoga aanbod van Maanhuis E11F heel mooi aan binnen het thematische aanbod van scholen.

Via Contact en het aanbod Yoga kan meer informatie verkregen worden.

My yogamat is a magic carpet, when I am on it I discover places within me I never knew they existed.”