Family Yoga & Playfullness


Heb je behoefte om samen met je kind of gezin te bewegen en te ontspannen? Ben je op zoek naar manieren van ontspanning om je kind(eren) en jezelf als ouder dat te geven waar behoefte aan is? Los van een groep en helemaal op jullie gericht?

Dan zit je hier goed en voel je welkom bij een 1 op 1 sessie Yoga & Playfullness voor ouder-kind of gezin!

ONTSPANNING & BEHOEFTES

Vaak willen de ouders die yoga komen doen met hun kind even lekker een uurtje ontspannen en spelen en/of zijn er behoeftes/ vraagstukken in de ontwikkeling van hun kinderen. In beide wordt voorzien in deze 1 op 1 Playfullness sessies en van te voren stem ik met je af waar de wens precies zit.

OMDENKEN EN DE KRACHT VAN VERFRISSING

Vaak zit in hetgeen wat wij voor onze kinderen wensen, in de ondersteuning voor kinderen ook een boodschap voor onszelf, in de manier waarop wij als ouder/volwassenen zelf met de dingen en situaties wensen om gaan ( Present Child Methode).

Er komen ouders met vragen of ik rust in het hoofdje kan brengen, of ik ze kan ondersteunen in het aarden of iets kan doen bij overprikkeling. Tegelijkertijd zie bij veel ouders de aangehaalde thema’s van hun kinderen bij henzelf terug en stel ik een aantal vragen.

Geef je jezelf genoeg rust, kun je je overgeven aan het moment van ontspanning, kun je zelf goed aarden, is het gemakkelijk om toe te geven aan wat er alleen nu is zonder alles wat nog moet en wil?

Mijn ervaring met kinderen en ouders is dat de eenvoud van spelen en echt aanwezig zijn vrijwel direct ontspanning op kan leveren.

Kort gezegd (dit is vaak de grote bottleneck) vraagt echt aanwezig zijn de moed en de wil om uit eigen situaties en kaders te stappen, mee te bewegen met wat er ontstaat samen met je kind into the freshness van ieder moment.

Vooral dus een heleboel wat we steeds denken te moeten even te láten en aan te sluiten op wat er voor je neus gebeurt. Je staat versteld van wat er dan kan ontstaan.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Dat is precies wat je gaat ervaren in de yoga & playfullness belevingen. Een moment van anderhalf uur met je kind of gezin waarin je jouw schoenen samen met jouw verwachtingen bij de deurmat laat liggen en je op de yogamat laat verwonderen in de magie van fysiek en energetisch spel en verbinding.

Je krijgt de ruimte om mee te bewegen, mee te creëren en ontspannen waarbij je tussendoor speels tools aangereikt krijgt om zo te ontdekken wat het effect van speels en licht lichaamswerk is.


WAT IS JE WENS EN WAT DOE IK DAARMEE?

Vooraf kun je aangeven wat je wens is voor een 1 op 1 beleving. Ik stem daarin op jou en je kind/het gezin af en zet een speels veld uit waarin jullie samen ontvangen, mee creëren en ontspannen.

Ik kijk hierin vooraf naar jullie verhoudingen in de elementen via geboortedatums (en Nine Star Ki berekening), waaruit ik kan opmaken waar er op ingespeeld mag worden.

Afhankelijk van de behoefte kan ik je op de hoogte brengen van deze verhoudingen middels een gesprek om verdieping en verheldering te brengen in verdere vraagstukken over de ontwikkeling van je kind en jezelf. Dat geef je zelf aan en die boek je dan vooraf in.

WELKE TOOLS WORDEN INGEZET?

Tijdens een beleving krijg je speels handvaten voor ademspel, liefdevolle mantra’s en liederen, kindmassages, houdingen, verbindingsoefeningen en korte ontspannings verhaaltjes/ meditaties.

Je krijgt aangereikt hoe je kunt:

  • Gronden en de aandacht naar de voeten en de Aarde kunt brengen
  • Focussen, liefdevol op je eigen en elkaars hart
  • Opwarmen, speels uit je hoofd en in je lijf
  • Inzetten op vurig, dromerig of langzaam/gestaag in de beweging en houdingen en hoe je kunt zien en gebruik kunt maken van de verhoudingen in de beweging bij jou en je kind of in het gezin.
  • Verbinden met liefdevolle en speelse aanraking/massages
  • Ontspannen dmv ademhaling, zang, klanken, en meditaties/visualisaties


De belevingen worden bij jonge kinderen uitgezet als avonturen en met oudere kinderen zet ik in op uitdagende en op ontspanning gerichte duo yoga oefeningen.


Ik werk tussendoor met edelstenen, natuurlijke materialen, etherische oliën en instrumenten zoals oa klankschalen, koshi’s, rainsticks, oceandrums om er een totaal beleving van te maken. Zo ervaar je wat het is om je zintuiglijk open te stellen, te ontvangen en daardoor te ontspannen in heel het systeem.


MET WAT GA JE NAAR HUIS EN WAT IS ER VERDER NOG MOGELIJK?

Het kan zijn dat je direct of juist niet gelijk het gewenste effect/resultaat ervaart waar je op hoopt. Ik volg in het moment altijd wat er aanwezig is en zet tools in om iets lichamelijk of in de energie te versterken of af te zwakken met ruim de tijd om te zien wat wel en niet werkt.

Soms gaat iets helemaal in de flow en soms heeft de wens in de ontspanning of een gewenste verbinding wat langer de tijd nodig. Wat het ook is, een beleving zit boordevol handvaten en ideeën waar je altijd iets uit kunt halen en iets aan hebt.

Je kunt eenmalig een beleving boeken of vanuit de ervaring laten ontstaan wat er nodig is en prettig voelt. Meerdere sessies en belevingen zijn mogelijk.


Meer info of vragen? Neem hier Contact op.