Yoga

Yoga betekent in de oude taal van India SAMENBRENGEN. Het is een methode vanuit een eeuwenoude leer om het lichaam, het hart, het denken en de geest met elkaar in verbinding te brengen. Wanneer je afgestemd bent op (het) leven en balans, werkt je lichaam, hart en denken samen als een team. En wanneer je deze samenwerking zodanig als volledig ervaart in jezelf en dus ook met de ander, kan er energie blijven stromen, voorbij je eigen worstelingen en alle tegenstrijdigheden die je tegenkomt. Zo op de mat, zo in het leven.

Wat je bij iedere yogaschool of thuis tijdens yoga oefeningen doet is de aandacht naar het lichaam brengen. In de zogeheten asana’s, lichaamshoudingen en de focus op de adem. Steeds opnieuw onderzoek en luister je wat er gebeurt in het moment en zoek je de grenzen op. Vanuit hoe je die grenzen opzoekt leer je jezelf kennen op de mat maar het vertelt ook heel veel over hoe je dat doet in het dagelijks leven. Door hier bij stil te staan en in de houding te ontspannen en goed door te ademen, maak je stap voor stap steeds meer ruimte.

Door regelmatige yoga beoefening wordt je soepel – met name de flexibiliteit in je rug vertelt veel over je gezondheid-, sterk, wordt je bewustzijn van je ademhaling vergroot, waardoor je minder snel ziek wordt en je vaak ook beter slaapt. Wanneer je lichaam ontspannen is en geaard, je hart open is en je vertrouwt, je denken helder is en je gedachten vaker gaan liggen, kun je jezelf en anderen met liefdevol ontmoeten. Deze gezonde staat van je lichaam en geest zijn de basis van een gelukkig en gebalanceerd leven.

Nieuwsgierig wat Maanhuis hier nét even wat anders in doet?

Wanneer je kiest voor yoga bij Maanhuis E11f word je meegenomen in:

  • De 5 elementen aarde, metaal, water, hout en vuur gekoppeld aan de seizoenen, met kwaliteiten die je in jezelf kunt aanspreken en mee in beweging kunt komen
  • Afgestemde yoga series op muziek, voor de flow
  • Een stukje storytelling achter de asana’s/ houdingen, zodat je beter begrijpt en gaat leven wat je hierin in jezelf aanspreekt
  • Meditaties en klankbelevingen die tot de verbeelding en gevoel spreken, om zacht in jezelf te kunnen landen en ook even afstand te doen van waar je was of gaat zijn.

Voel zelf wat een dynamische en ontspannen yogales met je doet tijdens bijvoorbeeld een proefles!

Peuteryoga
Kinderyoga
Tieneryoga
Hatha yoga volwassenen
Stoelyoga
Yoga in de natuur
Yoga feestjes
Yoga en kunst
Yoga op school

Kijk voor tarieven bij Lestijden, Tarieven & Agenda en neem bij interesse hier Contact op.

“When you know how to listen everybody is the Guru”

Ram Das