Yoga

Yoga betekent in de oude taal van India SAMENBRENGEN. Het is een leefwijze, een universele cultuur en een eeuwenoude leer om het lichaam, het hart, het denken en de geest met elkaar in verbinding te brengen en een staat van harmonie te ervaren.

Wanneer je gefocust en afgestemd bent op leven in balans, werkt je lichaam, hart en denken samen als een team. Wanneer je deze samenwerking zodanig als volledig ervaart in jezelf en dus ook met de ander, kan er energie blijven stromen, voorbij je eigen worstelingen en tegenstrijdigheden.

Wat je bij iedere yogaschool of thuis tijdens yoga oefeningen doet is de aandacht ten eerste naar het lichaam brengen. In de zogeheten asana’s, lichaamshoudingen en de focus op de adem tijdens de houdingen. Hierin zoek je je grenzen op in de stretches en laat je overtollige ballast los.

Yoga leert je ook de kunst van je steeds meer los maken van je lijf, je zintuigen naar binnen keren en je gedachten en houdingen te observeren.

In beide gevallen onderzoek en luister je wat er gebeurt in het moment en zoek je jouw midden op. Door te ervaren en vooral te observeren hoe je op zoek gaat naar dat midden met de daarbij behorende grenzen voor jou, leer je jezelf kennen op de mat en spiegelt het je tevens hoe je dit doet in het dagelijks leven. Uiteindelijk merk je dat de oefeningen die je herhaaldelijk doet tools worden die je in je dagelijks handelen steeds meer zult integreren ten behoeve van jezelf.

Door regelmatige yoga beoefening wordt je eenvoudig gezegd soepel – met name de flexibiliteit in je rug vertelt veel over je gezondheid-, sterk, wordt je bewustzijn van je ademhaling vergroot, waardoor je minder snel ziek wordt en je vaak ook beter slaapt.

Wanneer je lichaam ontspannen is en geaard, je hart open is en je vertrouwt, je denken helder is en je gedachten vaker gaan liggen, kun je jezelf en anderen met liefdevol ontmoeten. Deze gezonde staat van je lichaam en geest zijn de basis van een gelukkig en gebalanceerd leven.

Nieuwsgierig wat Maanhuis hier nét even wat anders in doet?

Wanneer je kiest voor yoga bij Maanhuis E11f word je meegenomen in:

  • De 5 elementen aarde, metaal, water, hout en vuur gekoppeld aan de seizoenen, met kwaliteiten die je in jezelf kunt aanspreken en mee in beweging kunt komen
  • Afgestemde yoga series en flows op muziek
  • Een stukje storytelling achter de asana’s/ houdingen, zodat je beter begrijpt en gaat leven wat je hierin in jezelf aanspreekt
  • Meditaties en klankbelevingen die tot de verbeelding en gevoel spreken, om zacht in jezelf te kunnen landen en ook even afstand te doen van waar je was of gaat zijn.

Voel zelf wat een dynamische en ontspannen yogales met je doet tijdens bijvoorbeeld een goedkopere proefles!

Peuteryoga
Kinderyoga
Tieneryoga
Hatha yoga volwassenen
Stoelyoga
Yoga in de natuur
Yoga feestjes
Yoga en kunst
Yoga op school

Kijk voor tarieven bij Lestijden, Tarieven & Agenda en neem bij interesse hier Contact op.

“When you know how to listen everybody is the Guru”

Ram Das