Yoga & Embodiment

Yoga betekent in de oude taal van India SAMENBRENGEN. Het is een leefwijze, een universele cultuur en een eeuwenoude leer om het lichaam, het hart, het denken en de geest met elkaar in verbinding te brengen en een staat van harmonie te ervaren.

Wanneer je gefocust en afgestemd bent op leven in balans, werkt je lichaam, hart en denken samen als een team. Wanneer je deze samenwerking zodanig als volledig ervaart in jezelf en dus ook met de ander, kan er energie blijven stromen, voorbij je eigen worstelingen en tegenstrijdigheden.

Wat je bij iedere yogaschool of thuis tijdens yoga oefeningen doet is de aandacht ten eerste naar het lichaam brengen. Via de adem en de zogeheten asana’s of wel gepositioneerde lichaamshoudingen.


Je zoekt grenzen en het leven op bij iedere inademing en de positionering in de stretches. Op de uitademing verzacht je en laat je in de uitlijning overtollige ballast los.

Meditatie leert je de kunst van je (steeds meer) los maken van ballast in je fysieke lichaam door je gedachten en gewaarwordingen in te observeren zoals ze zijn en ze daarmee te verlaten.

Door jezelf steeds weer te observeren en aanwezig te zijn met ook in de actieve beweging en de bijbehorende grenzen voor jou, leer je jezelf goed kennen op de mat. Tevens spiegelt de yoga beoefening hoe je beweegt en doet in het dagelijks leven.

Wanneer je de oefeningen herhaaldelijk doet worden ze tools die je in je dagelijks handelen steeds meer kunt inzetten ten behoeve van jezelf.

Door regelmatige yoga beoefening word je soepel, sterk, flexibel, je bewustzijn en gebruik van een gezonde ademhaling wordt vergroot waardoor je minder snel ziek wordt en je vaak ook beter slaapt.

Wanneer je lichaam ontspannen is en geaard, je hart open is en je vertrouwt, je denken helder is en je gedachten vaker gaan liggen, kun je jezelf en anderen met liefdevol ontmoeten. Deze gezonde staat van je lichaam en geest zijn de basis van een gelukkig en gebalanceerd leven.

Nieuwsgierig wat Maanhuis E11F hierin voor je doet?

Wanneer je kiest voor yoga bij Maanhuis E11f krijg je een embodiment beleving met:

  • De 5 elementen aarde, metaal, water, hout en vuur gekoppeld aan de seizoenen (en je organen), met kwaliteiten die je in jezelf kunt aanspreken en mee in beweging kunt komen
  • Afgestemde yoga series en flows die een tijd worden herhaald
  • Een stukje storytelling achter de asana’s/ houdingen, zodat je beter begrijpt en gaat leven wat je hierin in jezelf aanspreekt
  • Meditaties en klankbelevingen die tot de verbeelding en gevoel spreken, om zacht in jezelf te kunnen landen en ook even afstand te doen van waar je was of gaat zijn.

Voel zelf wat een dynamische en ontspannen yogales met je doet en kom eens mee doen!


Yoga feestjes
Yoga & playfullness voor 1 ouder kind koppel of gezin

Kijk voor tarieven bij Lestijden, Tarieven & Agenda en neem bij interesse hier Contact op.

“When you know how to listen everybody is the Guru”

Ram Das